Παρουσίαση βιβλίων σε σχολεία της Λακωνίας

 
Το Νηπιαγωγείο Ασωπού και τα Δημοτικά Σχολεία Ασωπού και Φοινικίου Λακωνίας επισκέφθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2014 η Αννα Ιακώβου έπειτα από πρόσκληση για να παρουσιάσει στα παιδιά βιβλία της. Τέσσερα βιβλία από τις εκδόσεις Αθως Παιδικά μαζί με το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό που ετοίμασε η συγγραφέας ενθουσίασαν τα παιδιά που μετείχαν, με κέφι, ενεργά στην παρουσίαση.

 


 

Η νηπιαγωγός κυρία Φωτεινή Κληρονόμου είχε προετοιμάσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Κυρά της Ρω». Τα παιδιά με εργασίες και ζωγραφιές ταξίδεψαν με την φαντασία τους στο νησί της Ρω κοντά στη Δέσποινα Αχλαδιώτη, μίλησαν με την γοργόνα και γνώρισαν τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν το νησί.

Στα Δημοτικά Σχολεία, με την αμέριστη συμπαράσταση της διευθύντριας κ. Μαρίας Κρητικού, παρουσιάστηκαν βιβλία από την σειρά «Ήταν κάποτε παιδιά». Οι μικροί μαθητές διαπίστωσαν πως πράγματι οι Αγιοι και οι γέροντές μας όταν ήτανε παιδιά δεν διέφεραν σε τίποτε από αυτά. Είχαν μαθησιακές δυσκολίες (γέροντας Χατζηγιώργης), μεγάλωναν σε οικονομικά δύσκολες εποχές που τους ανάγκαζε ακόμη και να εργάζονται (’γιος Νεκτάριος), είχαν τις ίδιες αναζητήσεις με αυτά (γέροντας Παΐσιος).